Ο OPEC+ πιστός στο πλάνο παραγωγής πετρελαίου

Ο OPEC+ πιστός στο πλάνο παραγωγής πετρελαίου

50
Ο OPEC+ πιστός στο πλάνο παραγωγής πετρελαίου

Την απόφαση να παραμείνει σταθερός στο πιο πρόσφατο σχέδιο παραγωγής πετρελαίου έλαβε ο OPEC+ για τον Αύγουστο, παρά τις επιμένουσες πιέσεις από διεθνείς δυνάμεις για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, ο OPEC+ στη συνάντηση των μελών του την Πέμπτη 30 Ιουνίου αποφάσισε ότι η παραγωγή τον Αύγουστο θα αυξηθεί κατά 648.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα, όμως δεν έλαβε κάποια απόφαση για την πολιτική παραγωγής του από τον Σεπτέμβριο και έπειτα.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, καθώς το ενδεχόμενο περαιτέρω ανόδου της παραγωγής πετρελαίου άμεσα φαντάζει δύσκολο. Η άποψη ότι η παραγωγική ικανότητα των χωρών-μελών του OPEC δεν φαίνεται να μπορεί να αυξηθεί άμεσα έχει εκφραστεί και από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν. Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ανακοινώσει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή τους, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν περίσσια παραγωγική ικανότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.