Ευλογιά των πιθήκων: Τα P&I Clubs ενημερώνουν τα μέλη τους

Ευλογιά των πιθήκων: Τα P&I Clubs ενημερώνουν τα μέλη τους

126
Ευλογιά των πιθήκων: Τα P&I Clubs ενημερώνουν τα μέλη τους

Καθώς μια νέα υγειονομική πρόκληση αναδύεται, με την ευχή να μην αποδειχθεί Covid-19, ο αλληλασφαλιστικός οργανισμός Standard Club ενημερώνει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ευλογιά των πιθήκων.

Συγκεκριμένα, έως τις 22 Ιουνίου είχαν καταγραφεί πάνω από 3.400 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 50 χώρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, με την πλειονότητα να προέρχονται από μη ενδημικές χώρες. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 86% των κρουσμάτων, ενώ το 11% των περιστατικών εντοπίζονται στην Αμερική.

Ο ΠΟΥ συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση, υποστηρίζοντας τη διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους. Την ίδια ώρα, ο ΙΜΟ και το ICS έχουν εκδώσει εγκυκλίους για την ενημέρωση της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας.

Το Standard Club καλεί τα μέλη του και τους ναυτικούς των πλοίων να παραμένουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις συμβουλές του ΠΟΥ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.