Containerships: Οι ναύλοι σε καθοδική πορεία

Containerships: Οι ναύλοι σε καθοδική πορεία

34
Containerships: Οι ναύλοι σε καθοδική πορεία

Πτωτική παραμένει η πορεία στη ναυλαγορά των containerships, με τους ναύλους να καταγράφουν πτώση σε πληθώρα κύριων routes. Ο δείκτης της Drewry WCI κατέγραψε πτώση 3% σε εβδομαδιαία βάση (23-29/6) και διαμορφώθηκε στα $7.066,03/FEU.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τα οποία λαμβάνει υπόψη της η Drewry, οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση σε όλα μεταξύ ενός εύρους 1% έως 4%. Οι εντονότερες πτώσεις σημειώθηκαν στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ και Σαγκάη-Λος Άντζελες, όμως στα εν λόγω routes οι ναύλοι παραμένουν σε υγιή επίπεδα ($9.240/FEU και $7.652/FEU).

Εικόνα1

Παράλληλα, τα μόνα routes στα οποία οι ναύλοι στη spot αγορά παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα έναντι ενός έτους πριν είναι τα Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ και Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι ουσιαστική διαφορά σε σύγκριση με ένα έτος πριν καταγράφεται μόνο στο route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη, όπου οι ναύλοι είναι ίσοι με $6.783/FEU, δηλαδή σε 35% υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.