Αερομεταφορές: Προβλήματα σε όλη την Ευρώπη

Αερομεταφορές: Προβλήματα σε όλη την Ευρώπη

83
Αερομεταφορές: Προβλήματα σε όλη την Ευρώπη

Τεχνικές δυσκολίες στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία αναμένεται να προκαλέσουν σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου προβλήματα σε όλο τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τον αεροπορικό κόμβο με τη μεγαλυτερη κυκλοφορία στη Γερμανία.

«Έτσι καθυστερήσεις στις επιχειρήσεις και ακυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν και στο Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης», ανακοίνωσε η Fraport με ανάρτηση στον ιστότοπό της.

Η εταιρεία έκανε λόγο για «τεχνικές δυσκολίες» σ’ ένα κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λάνγκεν, κοντά στη Φρανκφούρτη, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η εταιρεία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας DFS, οι ελεγκτές της οποίας παρακολουθούν τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις στα 15 διεθνή αεροδρόμια της Γερμανίας, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει πόσες από τις πτήσεις της θα επηρεαστούν. Ο ιστότοπος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε αριθμό ακυρώσεων πτήσεων, αν και δεν αναφέρει κάποιο λόγο γι’ αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: Τετάρτη 27 Ιουνίου – 12.10 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι γερμανοί ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας διόρθωσαν τα τεχνικά προβλήματα που επρόκειτο να διαταράξουν σήμερα την κυκλοφορία στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε η εταιρεία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας DFS.

«Από τις 9 π.μ., θα επαναλάβουμε τις εργασίες με το 100% της αεροπορικής κυκλοφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος της DFS, οι ελεγκτές της οποίας παρακολουθούν τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις στα 15 διεθνή αεροδρόμια της Γερμανίας.

Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε πως περιμένει καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων προς προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη, ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία.

Δεν έκανε γνωστό πόσες πτήσεις ενδέχεται να επηρεαστούν. Ο πίνακας αναχωρήσεων στον ιστότοπο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης έδειχνε να έχουν ακυρωθεί περίπου 20 πτήσεις από τις 7:30 π.μ. και τις 9 π.μ. τοπική ώρα (08:30 ως 10:00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα η εταιρεία που διαχειρίζεται στη Φρανκφούρτη το γερμανικό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, είχε προειδοποιήσει πως τα προβλήματα θα επηρεάσουν πτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Στον ιστότοπό της, η Fraport έκανε λόγο για «τεχνικές δυσκολίες» στο κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λάνγκεν, κοντά στη Φρανκφούρτη, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.