«Το Λονδίνο έπεσε»: Απεργίες στις μεταφορές παραλύουν το Ηνωμένο Βασίλειο

«Το Λονδίνο έπεσε»: Απεργίες στις μεταφορές παραλύουν το Ηνωμένο Βασίλειο

111
«Το Λονδίνο έπεσε»: Απεργίες στις μεταφορές παραλύουν το Ηνωμένο Βασίλειο

Με τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στις σιδηροδρομικές μεταφορές τα τελευταία 30 έτη έρχεται αντιμέτωπο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τον πληθωρισμό που πλήττει τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εξέλιξη προκαλεί ανησυχία για πιθανό κύμα απεργιών στη βιομηχανία τους ερχόμενους μήνες και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι απέργησαν την Τρίτη 21 Ιουνίου και αναμένεται να απεργήσουν και την Πέμπτη 23 αλλά και το Σάββατο 25 του μήνα. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας δύναται να πλήξει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά, που ταλανίζονται από τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Η προσπάθειά μας θα διαρκέσει όσο χρειαστεί», δήλωσε o Mick Lynch, γενικός γραμματέας του Rail, Maritime and Transport Workers (RMT).

25860590

Το σωματείο αντιτίθεται στη δριμεία κριτική του Λονδίνου, σημειώνοντας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι απαραίτητες, καθώς οι απολαβές δεν έχουν προσαρμοστεί βάσει του πληθωρισμού, ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν έρθει αντιμέτωπες με πληθώρα προκλήσεων, όπως η έλλειψη οδηγών φορτηγών αλλά και γενικότερα του εργατικού δυναμικού.

Επί του παρόντος, χάος επικρατεί και στη βιομηχανία αερομεταφορών στη χώρα, όπου οι επιβάτες έρχονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω της έλλειψης εργαζομένων.

Φωτό: Tolga Akmen/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.