Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας στην κορυφή των παραγγελιών

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας στην κορυφή των παραγγελιών

137
Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας στην κορυφή των παραγγελιών

Την επιστροφή της στην κορυφή του ναυπηγικού στίβου «γιόρτασε» η Νότια Κορέα τον Μάιο, εξασφαλίζοντας σχεδόν τις μισές παραγγελίες σε όρους CGTs. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού The Korea Herald, επικαλούμενο δεδομένα του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία χωρητικότητας που αγγίζει τα 1,2 εκατ. CGTs (48% των συνολικών).

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα κινεζικά ναυπηγεία, τα οποία εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία συνολικής χωρητικότητας ίσης με 0,84 εκατ. CGTs, και στην τρίτη θέση βρέθηκαν τα ιαπωνικά ναυπηγεία, τα οποία εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία χωρητικότητας 0,42 εκατ. CGTs.

Όσον αφορά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία χωρητικότητας 7,34 εκατ. CGTs (45% των συνολικών παραγγελιών ίσων με 16,25 εκατ. CGTs). Από την άλλη, τα κινεζικά ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία χωρητικότητας 7,16 εκατ. CGTs. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία εξασφαλίζουν περισσότερες παραγγελίες έναντι των κινεζικών τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.