Σε συμπληγάδες μεγάλες επενδυτικές τράπεζες

Σε συμπληγάδες μεγάλες επενδυτικές τράπεζες

68
Σε συμπληγάδες μεγάλες επενδυτικές τράπεζες

Μεταξύ συμπληγάδων φαίνεται να ακροβατεί η παγκόσμια επενδυτική τραπεζική, με την απουσία αρχικών δημοσίων εγγραφών, τη βουτιά των τιμών των μετοχών και τις εκτιμήσεις για οικονομικό «εκτροχιασμό» να δημιουργούν ένα μάλλον νεφελώδες σκηνικό για τα οικονομικά μεγάλων επενδυτικών τραπεζών φέτος, μετά τα μεγάλα πακέτα στήριξης που εισήγαγαν οι εθνικές κυβερνήσεις το 2021 για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε μεγάλη μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές, κυρίως λόγω των σφιχτών νομισματικών πολιτικών, γεγονός που αποθαρρύνει τις εταιρείες να προβούν σε IPO.

Σύμφωνα με δεδομένα του Dealogic, τα κέρδη της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησαν κατά 38% το α’ τρίμηνο φέτος έναντι του α’ τριμήνου του 2021. Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με την Credit Suisse να προειδοποιεί για δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ενώ οι εκτιμήσεις της κάνουν λόγο για οικονομικές απώλειες το β’ τρίμηνο. H JP Morgan σημείωσε πρόσφατα ότι τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική θα είναι μειωμένα φέτος έναντι ισχυρών εσόδων το 2021. Αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι το 2022 τα κέρδη των πέντε μεγαλύτερων αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών, και συγκεκριμένα των JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup και Bank of America, θα καταγράψουν πτώση 22,9%.

Φωτό: Arne Dedert/ΑΠΕ-ΜΠE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.