Διάστημα & Ναυτιλία: Δηλώστε συμμετοχή στο Pytheas Maritime Space Forum

Διάστημα & Ναυτιλία: Δηλώστε συμμετοχή στο Pytheas Maritime Space Forum

145
Διάστημα & Ναυτιλία: Δηλώστε συμμετοχή στο Pytheas Maritime Space Forum

Είστε φοιτητής, ναυτικός ή νέο στέλεχος, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, που ενδιαφέρεται για τη ναυτιλία ή/και τη διαστημική βιομηχανία;

Δηλώστε συμμετοχή για να επιλεγείτε ανάμεσα σε φοιτητές, ναυτικούς και νέους επαγγελματίες της Ε.Ε. που θα συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν στο Summer Camp που διοργανώνει η Isalos.net, με τη συνεργασία του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Προγραμμα (EUSPA), από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2022.

Στόχος του Summer Camp είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις προοπτικές του Διαστημικού Προγράμματος της Ε.Ε. και τα πιθανά οφέλη του για μια περισσότερο πράσινη, έξυπνη και ασφαλή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Αίτηση Συμμετοχής

Οι σπουδαστές, φοιτητές και νέοι επαγγελματίες που θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στο Summer Camp, θα παρακολουθήσουν ένα τριημέρο συνεδρίων, εργαστηρίων, βιωματικών δράσεων κ.α., στην αγγλική γλώσσα.

Σημειώνεται πως επιλεγμένες δράσεις του Summer Camp θα είναι ελεύθερα προσβάσιμες από όλους τους ενδιαφερόμενους. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι υποψήφιοι πρέπει:

  • Να έχουν υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. (ταυτότητα ή διαβατήριο)
  • Να είναι από 20 έως 30 ετών
  • Να υποβάλλουν συστατική επιστολή (ακαδημαϊκή ή επαγγελματική)
  • Να υποβάλουν το βιογραφικό τους σημείωμα
  • Να υποβάλουν 2 σύντομα δοκίμια

Διαδικασία επιλογής

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους (online φόρμα).

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα ακολουθήσει αξιολόγηση από ειδική επιτροπή, με βάση τα προαναφερθέντα κριτήρια.

Σχετικά με τον EUSPA

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA) έχει ως κύρια αποστολή του την παροχή προηγμένων, και ασφαλών υπηρεσιών δορυφορικής πλοήγησης μέσω των συστημάτων Galileo και EGNOS, ενώ είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια των επίγειων και διαστημικών υποδομών τους. Παράλληλα, προωθεί την εμπορική εκμετάλλευση υπηρεσιών και δεδομένων του Copernicus (Ευρωπαϊκό Σύστημα Παρακολούθησης της Γης) προς μια ευρεία γκάμα χρηστών ενώ συντονίζει τη δημιουργία του προσεχούς προγράμματος της ΕΕ για τις κυβερνητικές δορυφορικές επικοινωνίες GOVSATCOM. Ο EUSPA προωθεί την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία σε επίπεδο ΕΕ παρέχοντας τεχνογνωσία και οικονομικούς πόρους σε καινοτόμους, επιχειρηματίες, start-ups, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αξιοποιήσουν δεδομένα από το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.