Οι ΗΠΑ στο πηδάλιο της παγκόσμιας αγοράς LNG

Οι ΗΠΑ στο πηδάλιο της παγκόσμιας αγοράς LNG

81
Οι ΗΠΑ στο πηδάλιο της παγκόσμιας αγοράς LNG

Τον καθοριστικό ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ στην αγορά LNG τα επόμενα έτη υπογραμμίζει πρόσφατη έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Global Data. Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ αναμένεται να προσθέσουν τον μεγαλύτερο όγκο ικανότητας υγροποίησης φυσικού αερίου παγκοσμίως.

Ειδικότερα, έως το 2026 εκτιμάται ότι οι ΗΠΑ θα έχουν κατασκευάσει υποδομές που θα επιτρέπουν την υγροποίηση επιπλέον 220,3 εκατ. τόνων ετησίως και θα έχουν επεκτείνει την ικανότητα υγροποίησης υπαρχουσών υποδομών κατά 30,3 εκατ. τόνους ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της ικανότητας υγροποίησης των ΗΠΑ έως το 2026 αποτελεί το 57% της συνολικής αύξησης της ικανότητας υγροποίησης παγκοσμίως.

Άλλωστε, οι ΗΠΑ αναμένεται να διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στην αγορά LNG, και δη στη μεταφορά του προς την Ευρώπη. Η εν λόγω εξέλιξη προσφέρει υποστήριξη και στην αγορά των LNG carriers, καθώς το φυσικό αέριο που εισέρρεε στην Ευρώπη μέσω αγωγών θα μεταφέρεται διά θαλάσσης, αυξάνοντας τον μεταφερόμενο όγκο και τα τονομίλια.

 

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.