«ELECTRIC DREAM»: Σύντομα πραγματικότητα ένα ελληνικό ηλεκτρικό πλοίο;

«ELECTRIC DREAM»: Σύντομα πραγματικότητα ένα ελληνικό ηλεκτρικό πλοίο;

151
«ELECTRIC DREAM»: Σύντομα πραγματικότητα ένα ελληνικό ηλεκτρικό πλοίο;

Η Ελλάδα, θέλει και μπορεί να αναπτύξει τη δική της ναυπηγική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών πλοίων, στην ενεργειακή μετάβαση για  πράσινη ναυτιλία.

Η WIMA, συνδυάζοντας τα  συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χώρας μας, σε συνεργασία με το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της και  αξιοποιώντας την κλαδική γνώση της, έχει στόχο  να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία τόσο για την Ένωση όσο και για τα Μέλη της αλλά και για την ίδια τη χώρα.

Η WIMA έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη, ενός εμβληματικού έργου το «ELECTRIC DREAΜ» το οποίο ενσωματώνει τις νέες τάσεις, τις προοπτικές και προκλήσεις που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθώς και την αναγκαιότητα για ευθυγράμμιση με τα παγκόσμια ρυθμιστικά πρότυπα (με κυριότερο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα) που θα οδηγήσουν σε μία «Πράσινη Ναυτιλία».

Το όραμα της WIMA

Κύριος πυλώνας του οράματος της WIMA είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στη ναυπηγική βιομηχανία προκειμένου να επιτύχει ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Η θέληση της WIMA είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εφαρμόσει πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες προς την κατεύθυνση με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον για όλες τις θαλάσσιες μεταφορές.

Με την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες, τα προϊόντα και τις ιδέες των μελών της θα  αναπτύξει και θα κατασκευάσει στην Ελλάδα από Έλληνες κατασκευαστές και τεχνίτες, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό πλοίο που θα πλέει στις ελληνικές θάλασσες χρησιμοποιώντας την πράσινη ενέργεια πετυχαίνοντας τη μηδενική  παραγωγή άνθρακα. Ταυτόχρονα στόχος  είναι να δημιουργηθεί τεχνολογικά μονοπάτια και σχέδια χρηματοδότησης, για να υποστηριχθεί η δίκαιη μετάβαση που θα ενισχύσει την οικονομική αειφορία του ναυτιλιακού κλάδου.

Το «ELECTRIC DREAM», τοποθετεί την Ελλάδα στην πρωτοπορία παγκοσμίως, της πράσινης, βιώσιμης ναυτιλίας και καινοτομίας.

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2022 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Η WIMA σας προσκαλεί τη Δευτέρα 06 Ιουνίου και ώρα 18:00, (HALL 3 / STAND 3.325), στα εγκαίνια  της έκθεσης των Ποσειδωνίων 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.