Ο DNV γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα στα Ποσειδώνια 

Ο DNV γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα στα Ποσειδώνια 

75
Ο DNV γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα στα Ποσειδώνια 

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση των Ποσειδωνίων 2022 αλλά και τη συμπλήρωση 100 χρόνων παρουσίας του DNV στην Ελλάδα, ο νορβηγικός νηογνώμονας διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του στον Πειραιά την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Παρουσία του DNV Maritime CEO, Knut Ørbeck-Nilssen, τα θέματα που συζητήθηκαν εστιάστηκαν στις κύριες προκλήσεις της ναυτιλίας, και ειδικότερα της απανθρακοποίησης, στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλιακής αγοράς αλλά και στη σύνδεση του DNV με το ευρύτερο cluster της χώρας μας.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων και εταίρων, παλιών και νέων, οι οποίοι έχουν συμβάλει στη μεγάλη επιτυχία του σύγχρονου ελληνόκτητου στόλου», ανέφερε ο κ. Knut Ørbeck-Nilssen. Ο ίδιος ευχαρίστησε την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα εκ μέρους του DNV για την πίστη που έχει δείξει κατά τη διάρκεια των 100 αυτών χρόνων και πρόσθεσε ότι κλειδί για την αντιμετώπιση όλων των μελλοντικών προκλήσεων αποτελούν η συνεχής συνεργασία και η καινοτομία.

«Η Αθήνα έχει αναδειχθεί, με την πάροδο των ετών, σε ένα από τα μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως και ο DNV έχει εργαστεί για να οικοδομήσει μακροχρόνια συνεργασία με εταιρείες που έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμιους ηγέτες», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Χιωτόπουλος, SVP, Regional Manager South-East Europe, Middle East & Africa του DNV. O κ. Χιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο των ΑΠΕ για την απανθρακοποίηση του κλάδου και ήδη κάποιοι επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον στην Ελλάδα για πλωτά ηλιακά πάρκα. Ο ίδιος τόνισε ότι ο DNV θα σταθεί στο πλευρό όλων των ενδιαφερόμενων μερών, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και αξιοποιώντας τη μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία από τους κλάδους της ναυτιλίας και της ενέργειας.

DNV_Posidonia_Press_conference_Ioannis_Chiotopoulos_SVP_1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.