Στ. Τσαντάνης: «Ιδιαίτερα αισιόδοξο το outlook των Capesizes»

Στ. Τσαντάνης: «Ιδιαίτερα αισιόδοξο το outlook των Capesizes»

182
Στ. Τσαντάνης: «Ιδιαίτερα αισιόδοξο το outlook των Capesizes»

Τα υψηλότερα κέρδη α’ τριμήνου κατέγραψε η Seanergy Maritime Holdings Corp. το α’ τρίμηνο του 2022, οπότε και σημείωσε κέρδη $3,7 εκατ. έναντι ζημίας $1,3 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2021.

Ο πρόεδρος και CEO της Seanergy, κ. Σταμάτης Τσαντάνης, σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι εκτιμήσεις μου για το outlook της αγοράς των Capesizes παραμένουν ιδιαίτερα αισιόδοξες, λόγω των fundamentals ζήτησης και προσφοράς, τα οποία είναι τα ισχυρότερα των τελευταίων ετών. Το ιστορικά χαμηλό orderbook παραμένει στο 6% του ενεργού στόλου, ενώ η ζήτηση για Capesize πλοία τροφοδοτείται από τις ενεργειακές ελλείψεις παγκοσμίως, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και τα projects υποδομών τα οποία είναι υπό ανάπτυξη σε Ανατολή και Δύση. Οι επικείμενοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αναμένεται να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την προσφορά, λόγω της μείωσης της ταχύτητας του παγκόσμιου στόλου, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα των βελτιώσεων που έχουν πετύχει τα πλοία μας με επίκεντρο την ενεργειακή αποδοτικότητα».

Σημειώνεται ότι η Seanergy διαθέτει στόλο 17 Capesize πλοίων, συνολικής χωρητικότητας που ξεπερνά τα 3 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.