Ιαπωνική σύμπραξη προς την ανάπτυξη μιας φορτηγίδας κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας

Ιαπωνική σύμπραξη προς την ανάπτυξη μιας φορτηγίδας κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας

60
Ιαπωνική σύμπραξη προς την ανάπτυξη μιας φορτηγίδας κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας

Οι ιαπωνικές εταιρείες NYK Line, IHI Power Systems και ο νηογνώμονας ClassNK υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη μιας φορτηγίδας κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας, η οποία θα επιχειρεί στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί μέρος ενός προγράμματος που υλοποιεί το Green Innovation Fund με τον ιαπωνικό Οργανισμό Ανάπτυξης Νέων Ενεργειακών και Βιομηχανικών Τεχνολογιών (NEDO) και αφορά την ανάπτυξη πλοίων τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας, οι οποίοι θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν από ιαπωνικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο του μνημονίου, οι εταίροι θα συνεργαστούν με την πόλη της Γιοκοχάμα για την ανάπτυξη και την επίδειξη του A-Tug, η παράδοση του οποίου έχει προγραμματιστεί για το 2024, με απώτερο στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη φιλικότερων προς το περιβάλλον πλοίων, τα οποία θα συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας ανθρακικά ουδέτερης κοινωνίας στο λιμάνι της πόλης. Εκτός από την εξασφάλιση της ομαλής επιχειρησιακής λειτουργίας του Α-Tug

στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, οι εταιρείες θα αναλάβουν επίσης, μέσω της συνεργασίας τους, και τον ανεφοδιασμό της φορτηγίδας με καύσιμη αμμωνία, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.