Απόφαση-απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης στην P&O Ferries

Απόφαση-απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης στην P&O Ferries

118
Απόφαση-απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης στην P&O Ferries

Σε μια απόφαση-απάντηση στην P&O Ferries προέβη πρόσφατα η βρετανική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τον άμεσο τερματισμό συμφωνίας με την εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο DP World, μετά την απόφασή της τον περασμένο Μάρτιο να απολύσει 800 εργαζομένους.

Η συμφωνία του βρετανικού υπουργείου με την P&O Ferries αφορούσε την παροχή έκτακτων ταξιδιωτικών υπηρεσιών σε κοντινά λιμάνια, όπου το βρετανικό προσωπικό πραγματοποιεί συνοριακούς ελέγχους, στο Βέλγιο και στη Γαλλία, για τον έλεγχο επιβατών και εμπορευμάτων που προορίζονται για τη Βρετανία.

«Είμαστε ενάντια σε εταιρείες που εκμεταλλεύονται παραθυράκια και υποβαθμίζουν τα εργασιακά δικαιώματα», έγραψε στο Twitter η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel μετά την απόφαση για τερματισμό της συμφωνίας.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση της P&O Ferries, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών σκοπεύει να εισαγάγει μια νομοθεσία η οποία θα διασφαλίζει ότι όλοι οι διαχειριστές πορθμείων που χρησιμοποιούν τα βρετανικά λιμάνια θα πληρώνουν τον εθνικό κατώτατο μισθό στους εργαζομένους τους. Τέλος, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την κίνηση της P&O Ferries να απολύσει 800 εργαζομένους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.