Η Σρι Λάνκα σε οικονομικό αδιέξοδο: Πώς επηρεάζεται η ναυτιλιακή κίνηση

Η Σρι Λάνκα σε οικονομικό αδιέξοδο: Πώς επηρεάζεται η ναυτιλιακή κίνηση

63
Η Σρι Λάνκα σε οικονομικό αδιέξοδο: Πώς επηρεάζεται η ναυτιλιακή κίνηση

Η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στη Σρι Λάνκα έχει ως απόρροια εταιρείες της liner ναυτιλίας, να παρεκκλίνουν του ταξιδιού τους προς ινδικά λιμάνια αντί να προσεγγίζουν το λιμάνι του Κολόμπο.

Πολιτικές αναταράξεις σε συνδυασμό με την έλλειψη καυσίμων και τον κοινωνικό αναβρασμό στη Σρι Λάνκα οδηγούν σε μείωση των διαθέσιμων φορτηγών προς μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ του λιμένα του Κολόμπο και της ενδοχώρας, σημειώνουν κύκλοι της αγοράς. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ουσιαστικά παραλύει τις εγχώριες εφοδιαστικές αλυσίδες, με πολλά εμπορευματοκιβώτια να συσσωρεύονται στο λιμάνι.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία τακτικών γραμμών προσεγγίζουν τη δυτική ακτή της Σρι Λάνκα για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων όταν τα πλοία κατευθύνονται από την Ασία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δεδομένα της πλατφόρμας Container xChange, τον περασμένο μήνα ένας σταθερός όγκος εμπορευματοκιβωτίων είχαν κατευθυνθεί προς τα ινδικά λιμάνια, απόρροια των αναταραχών στη Σρι Λάνκα.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο επικεφαλής της Sri Lanka Ports Authority φρόντισε να καθησυχάσει τις εταιρείες, σημειώνοντας ότι όλες οι δραστηριότητες στο Κολόμπο εκτελούνται κανονικά.

Από την πλευρά της, η γερμανική Hapag-Lloyd ενημέρωσε τους πελάτες της ότι στο λιμάνι του Κολόμπο καταγράφονται καθυστερήσεις μίας ή δύο ημερών. Ωστόσο, δεν σημειώνονται σημαντικές λειτουργικές ανισορροπίες και ως εκ τούτου δεν έχει ανακατευθύνει τα πλοία της προς ινδικά λιμάνια.

Η Σρι Λάνκα είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της. Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, που η κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες να μη συνωστίζονται στα βενζινάδικα για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.