Η Equinor, οδηγός της «κούρσας εξόδου» από τη Ρωσία

Η Equinor, οδηγός της «κούρσας εξόδου» από τη Ρωσία

65
Η Equinor, οδηγός της «κούρσας εξόδου» από τη Ρωσία

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξόδου του από τη Ρωσία ανακοίνωσε ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Equinor. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εξήλθε από όλα τα joint ventures στα οποία μετείχε επί ρωσικού εδάφους.

Η εν λόγω προσπάθεια της Equinor εκκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου του 2022, στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων διεθνώς. Σημειώνεται ότι η Equinor έχει παύσει οποιαδήποτε νέα επενδυτική προσπάθεια στη Ρωσία, ενώ το κόστος της «εξόδου» της από αυτήν ανήλθε σε περίπου $1 δισ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μετοχικά μερίδια που κατείχε η Equinor σε τέσσερα joint ventures μεταβιβάστηκαν στη Rosneft, ενώ υπεγράφη συμφωνία η οποία περιλαμβάνει την έξοδο της και από το Kharyaga project.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι πολλές ακόμη πετρελαϊκές εταιρείες έχουν ανακοινώσει τις βλέψεις τους περί εξόδου από τη Ρωσία, μεταξύ άλλων η BP αλλά και η Shell.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.