Safe Bulkers: Νέα προσθήκη Capesize πλοίου στον στόλο

Safe Bulkers: Νέα προσθήκη Capesize πλοίου στον στόλο

281
Safe Bulkers: Νέα προσθήκη Capesize πλοίου στον στόλο

Σε στρατηγικές κινήσεις με φόντο την ανάπτυξη του στόλου της προχώρησε η Safe Bulkers, η οποία δραστηριοποιείται στη χύδην ξηρή ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση Capesize πλοίου, χωρητικότητας 176.000 dwt, το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 2012.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο θα μετονομαστεί σε «MV Aghia Sofia», αναμένεται να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2022, μετά την ολοκλήρωση του προκαθορισμένου δεξαμενισμού του. Το πλοίο θα αποκτηθεί έναντι $31,75 εκατ. και η εν λόγω επενδυτική κίνηση θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά αποθέματα της Safe Bulkers.

Ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, σχολίασε τα εξής: «Ακολουθώντας την είσοδο Capesize πλοίων μας σε τριετή συμβόλαια χρονοναύλωσης, αξιοποιούμε τη ρευστότητά μας, προκειμένου να επεκτείνουμε τον στόλο μας Capesize πλοίων στα οκτώ, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη απόκτηση θα συνεισφέρει σταδιακά στα έσοδα και στην κερδοφορία μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.