LNG carriers: Στα υψηλότερα επίπεδα του έτους οι ναύλοι

LNG carriers: Στα υψηλότερα επίπεδα του έτους οι ναύλοι

225
LNG carriers: Στα υψηλότερα επίπεδα του έτους οι ναύλοι

Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται η εικόνα της ναυλαγοράς των gas carriers, με τους ναύλους των LNG carriers και τα κέρδη των LPG carriers να καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη εβδομαδιαία (16-20/05) έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, ο μέσος όρος των ναύλων στη spot αγορά για ένα DFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας 160.000 κ.μ. κατέγραψε άνοδο 27% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκε στα $74.750/ημέρα, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του εντός του 2022. Η εν λόγω άνοδος οφείλεται στη μείωση της προσφοράς και στη μετατόπιση της διαθεσιμότητας πλοίων προς τα τέλη Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου.

Παράλληλα, οι συνθήκες στην αγορά των VLGCs συνεχίζουν να ισχυροποιούνται, απόρροια της υψηλής δραστηριότητας στη σύναψη συμβολαίων με επίκεντρο την Ανατολή. Σύμφωνα με την Clarksons, τα κέρδη των VLGCs στο route από τον Αραβικό Κόλπο προς την Ιαπωνία κατέγραψαν άνοδο 22% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα $52.921/ημέρα, επίπεδα τα οποία συνιστούν υψηλό εντός του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.