Νέο ρεκόρ στην αγορά των reefers

Νέο ρεκόρ στην αγορά των reefers

173
Νέο ρεκόρ στην αγορά των reefers

Τα συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας των reefers με αφετηρία τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και προορισμό την Άπω Ανατολή έχουν διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, τα οποία, όπως υπογραμμίζει πρόσφατη έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Xeneta, συνιστούν επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο μέσος όρος των ναύλων όλων των συμβολαίων ναύλωσης reefers ήταν ίσος με $5.850/FEU στις 15 Μαΐου. Οι ναύλοι στα συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας με ορίζοντα 12 μηνών κατέγραψαν άνοδο σχεδόν $2.000/FEU τον Απρίλιο.

Όπως σημειώνει η Xeneta, ο μέσος όρος των ναύλων σε συμβόλαια χρονοναύλωσης διάρκειας 12 μηνών (β’ τρίμηνο 2022 – α’ τρίμηνο 2023) είναι ίσος με $5.945/FEU, 60% αυξημένος σε σύγκριση με εκείνον των αντίστοιχων συμβολαίων με πέρας τις 31 Μαρτίου 2022.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ναύλοι για τη χρονοναύλωση reefers 3 μηνών βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι εκείνων για χρονοναύλωση διάρκειας 12 μηνών. Την ίδια ώρα, η spot ναυλαγορά των reefers δεν έχει διαμορφωθεί ποτέ στα επίπεδα που έχει αγγίξει εκείνη των συμβολαίων χρονοναύλωσης διάρκειας 12 μηνών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.