Containerships: Ασταμάτητος ο «πυρετός» παραγγελιών

Containerships: Ασταμάτητος ο «πυρετός» παραγγελιών

206
Containerships: Ασταμάτητος ο «πυρετός» παραγγελιών

Σε νέα παραγγελία containerships προέβη ο κολοσσός των τακτικών γραμμών Seaspan, που συνιστά θυγατρική εταιρεία του εισηγμένου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ομίλου Atlas. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν παραγγελίας της Seaspan, θα ναυπηγηθούν τέσσερα σύγχρονα containerships διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG.

Τα εν λόγω containerships θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 7.700 TEUs έκαστο και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του γ’ και του δ’ τριμήνου του 2024. Επιπλέον, θα εισέλθουν σε συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας μετά την παράδοσή τους.

Η Seaspan εστιάζει στρατηγικά στην εκμίσθωση containerships, με τα συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας να βρίσκονται στο επίκεντρο. Σύμφωνα με δεδομένα του α’ τριμήνου του 2022, ο στόλος της ανέρχεται σε 132 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.147.980 TEUs, ενώ το orderbook της αριθμεί 67 πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.