MYTILINEOS και Siemens: Η ηλεκτροπαραγωγή με καύση φυσικού αερίου στο προσκήνιο

MYTILINEOS και Siemens: Η ηλεκτροπαραγωγή με καύση φυσικού αερίου στο προσκήνιο

98
MYTILINEOS και Siemens: Η ηλεκτροπαραγωγή με καύση φυσικού αερίου στο προσκήνιο

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η  MYTILINEOS μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES), σε κοινοπραξία με τη Siemens.

Ειδικότερα, η κοινοπραξία έχει υπογράψει σύμβαση σχεδιασμού, προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής με την SPV CCGT Grudziądz για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης, με τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου ισχύος 560 MW και κατασκευή εγκατάστασης φυσικού αερίου στην περιοχή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνοδευτική υποδομή.

Ο σταθμός αναμένεται να εισέλθει σε εμπορική εκμετάλλευση εντός 38 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Το τίμημα για την MYTILINEOS ανέρχεται σε περίπου σε 202 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κώστας Χωρινός, Διευθυντής του Τομέα  Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS, δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την εταιρεία Siemens Energy, για ένα φιλόδοξο έργο στην Πολωνία, το οποίο θα ενισχύσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας, παρέχοντας σταθερότητα και ανεξαρτησία. Ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή υπερσύγχρονων CCGT, τόσο για τρίτους όσο και για την ίδια την Εταιρεία, βοηθώντας τις χώρες και τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προς ένα πιο «καθαρό» μέλλον».

«Ο Όμιλος ORLEN χτίζει μία σύγχρονη ενεργειακή μονάδα με χαμηλές εκπομπές άνθρακα που θα αυξήσει την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της Πολωνίας. Η ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παραγωγή από τις ίδιες πηγές του Ομίλου ORLEN, αποτελεί εγγύηση σταθερής και οικονομικής παραγωγής. Στο Grudziądz, με τη συνεργασία διακεκριμένων εταίρων, θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο CCGT, που θα συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναπτύσσεται από  τον Όμιλο ORLEN», δήλωσε  ο Daniel Obajtek, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PKN ORLEN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.