Η Στοκχόλμη «υποδέχεται» τα νέα, μηδενικών εκπομπών, ηλεκτρικά ferries

Η Στοκχόλμη «υποδέχεται» τα νέα, μηδενικών εκπομπών, ηλεκτρικά ferries

231
Η Στοκχόλμη «υποδέχεται» τα νέα, μηδενικών εκπομπών, ηλεκτρικά ferries

Η Green City Ferries, με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, ανακοίνωσε τα δύο πρώτα δρομολόγια του πρωτοποριακού ηλεκτρικού ferry «Beluga24».

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς το Taby και το Osteråker της Σουηδίας θα είναι οι πρώτοι που θα επιβιβαστούν στο μηδενικών εκπομπών high-speed ferry.

«Η εισαγωγή του “Beluga24” στη Στοκχόλμη είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο υδάτινο σύστημα των δημόσιων μεταφορών της πόλης. Εισάγοντας περισσότερα high-speed ferries μηδενικών ρύπων στη Στοκχόλμη, προωθούμε μια πιο ελκυστική και εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά επιβατηγά πλοία. Το “Beluga24” είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικό ferry. Παρέχει άνετη μετακίνηση για τους επιβάτες, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες», τόνισε ο Fredrik Thornell, διευθύνων σύμβουλος της Green City Ferries.

Με ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται είτε από μπαταρίες είτε από υδρογόνο, το ferry μειώνει στο 50% τη χρήση ενέργειας σε σύγκριση με τα συμβατικά ferries υψηλής ταχύτητας και προσφέρει ένα πιο ομαλό και γρήγορο ταξίδι.

Φωτό: www.greencityferries.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.