«Σάλπαρε» δεξαμενόπλοιο με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα

«Σάλπαρε» δεξαμενόπλοιο με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα

6532
«Σάλπαρε» δεξαμενόπλοιο με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα

Με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία», που γιορτάζεται για πρώτη φορά φέτος και θα θεσμοθετηθεί κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, το δεξαμενόπλοιο «Swarna Godavari» ξεκίνησε το ταξίδι του με πλήρωμα αποτελούμενο αποκλειστικά από γυναίκες.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Navratna National Shipping Company και στη Shipping Corporation of India.

Καθ’ οδόν από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου Jawahar Dweep της Βομβάης, το «Swarna Godavari» είναι το δεύτερο πλοίο με πλήρωμα απαρτιζόμενο αποκλειστικά από γυναίκες.

IMG_20220518_101203

Η τάση ενδυνάμωσης των γυναικών στη ναυτιλία ξεκίνησε από τη Shipping Corporation of India έναν χρόνο πριν, όταν το δεξαμενόπλοιο «Swarna Krishna», αποκλειστικά με πλήρωμα αποτελούμενο από γυναίκες, ξεκίνησε από τη Βομβάη με προορισμό το Vadinar, για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η θεσμοθέτηση της «Παγκόσμιας Ημέρας για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία» είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που αποσκοπεί στην προώθηση της απασχόλησης και της συμπερίληψης των γυναικών στον ναυτικό και ναυτιλιακό τομέα και στην αναβάθμιση του προφίλ των γυναικών στη ναυτιλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.