Saudi Aramco: Η κερδοφορία στα ύψη

Saudi Aramco: Η κερδοφορία στα ύψη

73
Saudi Aramco: Η κερδοφορία στα ύψη

Στα βήματα λοιπών κολοσσών της βιομηχανίας πετρελαίου κινήθηκε η κερδοφορία του σαουδαραβικού γίγαντα Saudi Αramco. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της Saudi Αramco το α’ τρίμηνο του 2022 κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη του 80% και διαμορφώθηκαν στα $39,5 δισ. Μάλιστα τα εν λόγω κέρδη είναι τα μεγαλύτερα που καταγράφει η εταιρεία από την είσοδό της στις χρηματιστηριακές αγορές το 2019.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, τα ιδιαίτερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα συνιστούν κυρίως απόρροια των αυξημένων τιμών πετρελαίου. Η Saudi Αramco δεν είναι μόνη της σε αυτό το «ράλι» κερδοφορίας. Σημειώνεται ότι λοιποί κολοσσοί της αγοράς πετρελαίου, όπως οι Shell, Chevron, Eni και Total, κατέγραψαν επίσης υψηλή κερδοφορία το α’ τρίμηνο του 2022.

Ταυτόχρονα, η υψηλή κερδοφορία δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός χαμογελά, καθώς πρόσφατα αναρριχήθηκε στην κορυφή των κεφαλαιαγορών, εκθρονίζοντας την Apple.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.