Στην Πορτογαλία το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Ευρώπης

Στην Πορτογαλία το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Ευρώπης

156
Στην Πορτογαλία το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Ευρώπης

Προσεχώς «ανοίγει τις πόρτες του» το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στην Πορτογαλία και έχει μέγεθος περίπου ίσο με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει το Reuters, το εν λόγω πάρκο βρίσκεται στην τεχνητή λίμνη Alqueva της Πορτογαλίας και αποτελείται από 12.000 φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το project συνιστά την πιο πρόσφατη ευρωπαϊκή κίνηση με επίκεντρο την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, καθώς οι οικονομίες ταλανίζονται από τις αυξανόμενες τιμές των ενεργειακών αγαθών, στη σκιά, μεταξύ άλλων, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι η Πορτογαλία δεν εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα ρωσικά ενεργειακά αγαθά, τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της (αξιοποίησης φυσικού αερίου) αντιμετωπίζουν την πρόκληση των αυξανόμενων τιμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από το ηλιακό πάρκο εκτιμάται περίπου στο ένα τρίτο εκείνης που παράγεται στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με αξιοποίηση φυσικού αερίου. Ακόμη, το πάρκο εκτιμάται πως θα καλύψει τις ηλεκτρικές ανάγκες 1.500 οικογενειών.

Φωτό: Energias de Portugal

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.