Navios Partners: Υψηλή κερδοφορία και στρατηγικές κινήσεις

Navios Partners: Υψηλή κερδοφορία και στρατηγικές κινήσεις

424
Navios Partners: Υψηλή κερδοφορία και στρατηγικές κινήσεις

Σημαντική κερδοφορία σημείωσε το α’ τρίμηνο του 2022 η Navios Maritime Partners L.P. (Navios Partners) με επικεφαλής την Αγγελική Φράγκου. Πιο συγκεκριμένα, η Navios Partners, που διαχειρίζεται bulk carriers και tankers, κατέγραψε κέρδη $85,7 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα $126,1 εκατ.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, εντός του Απριλίου του 2022, προέβη στην απόκτηση τεσσάρων Aframax/LR2 δεξαμενόπλοιων (χωρητικότητας 115.000 dwt έκαστο), των οποίων η παράδοση αναμένεται μεταξύ του 2024 και του α’ τριμήνου του 2025.

Όσον αφορά την εν λόγω επενδυτική κίνηση, η πρόεδρος και CEO της Navios Partners δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Τα δεξαμενόπλοια αυτά είναι σχεδιασμένα με τις τελευταίες προδιαγραφές και μπορούν να μεταφέρουν τόσο crude όσο και παράγωγα. Μέσω αυτής της συναλλαγής, εισερχόμαστε σε ένα νέο sub-segment, το οποίο ενέχει μικρότερο κίνδυνο και προσφέρει εξαιρετικές, μακροπρόθεσμες προοπτικές».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.