Αμείωτο το ενδιαφέρον για το αμερικανικό LNG

Αμείωτο το ενδιαφέρον για το αμερικανικό LNG

87
Αμείωτο το ενδιαφέρον για το αμερικανικό LNG

Το ενδιαφέρον για συμφωνίες στην αγορά LNG συνεχίζει να εντείνεται, με την παγκόσμια ζήτηση για το ενεργειακό αγαθό, και δη το LNG των ΗΠΑ, να αυξάνεται συνεχώς. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, πρόσφατα ανακοινώθηκαν νέες συμφωνίες για την παράδοση LNG τόσο στην Ασία όσο και, φυσικά, στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η αμερικανική Energy Transfer LP, η οποία διαχειρίζεται αγωγούς και τερματικούς σταθμούς LNG, θα προμηθεύει 2 εκατ. τόνους LNG ετησίως στη Σιγκαπούρη για 20 έτη, με ορίζοντα εκκίνησης το 2026.

Ακόμη, η αμερικανική εταιρεία NextDecade υπέγραψε συμφωνία με τον γαλλικό όμιλο Engie, διάρκειας 15 ετών, βάσει της οποίας η πρώτη θα προμηθεύει τη δεύτερη με 1,75 εκατ. τόνους LNG ετησίως.

Παράλληλα, η Ευρώπη παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για το αμερικανικό LNG, παρότι οι συνολικές εξαγωγές LNG των ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση περίπου 8% τον Απρίλιο του 2022. Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ εξήγαγαν περίπου 7,10 εκατ. τόνους τον Απρίλιο έναντι των επιπέδων ρεκόρ των 7,67 εκατ. τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής δεδομένων Refinitiv. Περίπου το 64% αυτών παραδόθηκαν στην Ευρώπη, η οποία αποτέλεσε τον κορυφαίο εισαγωγέα αμερικανικού LNG για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.