Στη Motor Oil το 29,87% της Ελλάκτωρ

    652
    Στη Motor Oil το 29,87% της Ελλάκτωρ

    Η Motor Oil ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση, μέσω εξω-χρηματιστηριακής συναλλαγής, 104.000.000 μετοχών εκδόσεως Ελλάκτωρ Α.Ε. κυριότητος των Kiloman Holdings και Greenhill Investments Ltd. στην τιμή των 1,75 ευρώ ανά μετοχή με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 182.000.000 ευρώ. Ο αριθμός των παραπάνω 104.000.000 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 29,87% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ Α.Ε. Τις εν λόγω μετοχές κατείχαν οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης.

    Επιπρόσθετα, η Motor Oil ανακοίνωσε ότι έχει συν-διαμορφώσει ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας με την Reggeborgh Invest B.V. (κατέχει περίπου 106 εκατ. μετοχές εκδόσεως Ελλάκτωρ Α.Ε.) για την απόκτηση ποσοστού 75% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας που θα συσταθεί και θα έχει ως περιουσιακό στοιχείο το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της Ελλάκτωρ συνολικής ισχύος 493 MW καθώς επίσης και σειρά έργων υπό κατασκευή συνολικής ισχύος άνω των 1,6 GW. Ο Όμιλος Ελλάκτωρ θα συμμετέχει με ποσοστό 25% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας. Η αξία επιχείρησης για την εν λόγω συναλλαγή (enterprise value) συμφωνήθηκε σε Ευρώ 1.000 εκατ. και υπόκειται σε περαιτέρω προσαρμογές συναρτώμενες με την κερδοφορία της επιχείρησης και τη δομή της συναλλαγής.

    Στο πλαίσιο της Συμφωνίας η  Reggeborgh Invest B.V. θα ψηφίσει υπέρ αναφορικά με την διασφάλιση των δικαιωμάτων μειοψηφίας  της Μotor Oil ως μετόχου της Ελλάκτωρ Α.Ε. Η Συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον όρο για τη δυνατότητα πιθανής μείωσης του ποσοστού της Μotor Oil στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ Α.Ε κατά 52.000.000 μετοχές στην τιμή κτήσης των παραπάνω μετοχών μετά την παρέλευση περιόδου δύο ετών.

     

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.