Εκτόξευση κερδών για την Costamare

Εκτόξευση κερδών για την Costamare

240
Εκτόξευση κερδών για την Costamare

Tα οικονομικά της αποτελέσματα για το α΄τρίμηνο του 2022 δημοσιοποίησε νωρίτερα η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Costamare Inc.

Tα κέρδη της Costamare το α’ τρίμηνο εκτοξεύθηκαν στα $123,037 εκατ. έναντι κερδών $68,141 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2021. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται για τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ από τότε που εισήχθη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές. Την ίδια ώρα τα έσοδα της Costamare από τα ταξίδια των πλοίων της αυξήθηκαν στα $268,010 εκατ. έναντι $126,725 το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Αναφορικά με τη στρατηγική ναυλώσεων, ο στόλος containerships της εταιρείας είναι «κλεισμένος» για το υπόλοιπο του 2022 ενώ πάνω από το 90% έχει ήδη ναυλωθεί για το 2023. Παράλληλα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, η Costamare εισήλθε σε 49 συμφωνίες ναύλωσης για τον στόλο των bulk carriers.

Ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, CFO της Costamare με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της εταιρείας ανέφερε τα εξής: «Οι καλές συνθήκες και οι ισχυροί ναύλοι στην αγορά των containerships παραμένουν σταθερά. Η συμφόρηση δεν δείχνει σημάδια χαλάρωσης ενώ πρόσφατα συμβάντα στην πραγματικότητα συμβάλλουν σε περαιτέρω αυξήσεις. […] Η αγορά των dry συνεχίζει να είναι ισχυρή με τα μικρότερα πλοία να αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη έναντι των μεγαλύτερων, επωφελούμενα από το spillover στα containers. Οι συνθήκες προσφοράς και ζήτησης παραμένουν υγιείς υποστηριζόμενες από ένα ιστορικά χαμηλό orderbook».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.