«Πλωτά αεροδρόμια» στις βλέψεις της Νότιας Κορέας

«Πλωτά αεροδρόμια» στις βλέψεις της Νότιας Κορέας

91
«Πλωτά αεροδρόμια» στις βλέψεις της Νότιας Κορέας

Στην κατασκευή του πρώτου «πλωτού αεροδρομίου» της προσβλέπει η Νότια Κορέα στην πόλη Μπουσάν, με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για αερομεταφορές στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, το εν λόγω project έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2035 και θα κοστίσει περίπου $11 δισ.

Το εν λόγω «πλωτό αεροδρόμιο» προσφέρει οφέλη μείωσης της ηχορύπανσης για τις γύρω περιοχές, ενώ ταυτόχρονα δύναται να επεκταθεί με μεγαλύτερη ευκολία στο μέλλον, εφόσον παραστεί ανάγκη. Βάσει του τωρινού σχεδιασμού, στο εν λόγω αεροδρόμιο θα εξυπηρετούνται μόνο διεθνείς πτήσεις και έως το 2065 η ετήσια διαχειριστική του ικανότητα αναμένεται να αγγίξει τους 23,36 εκατ. επιβάτες και τους 286.000 τόνους εμπορευμάτων.

Παράλληλα, η Σεούλ προσβλέπει στη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την αναβάθμισή της σε διεθνή κόμβο logistics.

Φωτό:  Jose Guertzenstein/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.