Η Hapag-Lloyd αλλάζει το τοπίο των εφοδιαστικών αλυσίδων

Η Hapag-Lloyd αλλάζει το τοπίο των εφοδιαστικών αλυσίδων

130
Η Hapag-Lloyd αλλάζει το τοπίο των εφοδιαστικών αλυσίδων

H Hapag-Lloyd προχωρά με μια σημαντική καινοτομία για τον στόλο των containers που διαθέτει. Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία θα εξοπλίσει τα εμπορευματοκιβώτια που διαθέτει με real-time συσκευές εντοπισμού, προσβλέποντας στη μεγαλύτερη απλοποίηση και στη διαφάνεια των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Hapag-Lloyd το 2019 εισήγαγε το real-time monitoring των reefer containers και πλέον μέσω του ΙοΤ προϊόντος Hapag-Lloyd LIVE θα μπορεί να παράσχει στους πελάτες της μια νέα ψηφιακή υπηρεσία. Το νέο αυτό εργαλείο θα είναι εμπορικά διαθέσιμο από το 2023.

«Στο εξής θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε σε όλους τους πελάτες μας δεδομένα παρακολούθησης και ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς τους πλήρη εικόνα οποιασδήποτε μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως. Θα είμαστε σε θέση να ανιχνεύουμε καθυστερήσεις νωρίτερα και να ενημερώνουμε αυτόματα τους πελάτες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προσέγγισή μας παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο δεν θα είναι μόνο επωφελής για τους πελάτες μας, αλλά επιπλέον θα αλλάξει το παιχνίδι για ολόκληρη τη βιομηχανία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων», σημειώνει ο Maximilian Rothkopf, COO της Hapag-Lloyd.

Οι συσκευές θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από κάθε εμπορευματοκιβώτιο, ενώ θα μπορούν να καταγράφουν τη θερμοκρασία και να εντοπίζουν κάθε ενδεχόμενο «σοκ» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Φωτό: Sabine Lange/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.