Containerships: Αισιόδοξες εκτιμήσεις βραχυπρόθεσμα

Containerships: Αισιόδοξες εκτιμήσεις βραχυπρόθεσμα

45
Containerships: Αισιόδοξες εκτιμήσεις βραχυπρόθεσμα

Θετικές παραμένουν οι προοπτικές για την αγορά των containerships εντός του 2022, απόρροια συνιστωσών τόσο ζήτησης όσο και προσφοράς.

Ειδικότερα, η προσφορά containerships αναμένεται να παραμείνει περιορισμένη, καθώς πληθώρα πλοίων βρίσκονται σε συμφωνίες χρονοναύλωσης, ενώ την ίδια ώρα οι παραδόσεις πλοίων θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, η ζήτηση για containerships εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα εντός του 2022, ενώ η συμφόρηση στους παγκόσμιους λιμένες θα προσφέρει περαιτέρω στήριξη στη ναυλαγορά.

Σε «περίοπτη» θέση φαίνεται να βρίσκονται τα containerships μεταφορικής ικανότητας μεταξύ των 7.500 TEUs και των 11.000 TEUs. Πιο συγκεκριμένα, η προσφορά των containerships τέτοιας μεταφορικής ικανότητας θα παραμείνει περιορισμένη. Ωστόσο, οι προοπτικές τους μακροπρόθεσμα παραμένουν αβέβαιες, καθώς παρατηρείται τάση της αγοράς να προτιμά είτε τα ελαφρώς μικρότερα containerships των 7.000 TEUs είτε τα ελαφρώς μεγαλύτερα των 12.000 TEUs.

Τέλος, σε γενικότερο πλαίσιο, αβεβαιότητα επικρατεί για τη ναυλαγορά των containerships από το 2023 και έπειτα, οπότε και τα παραγγελθέντα εντός του 2021 containerships θα αρχίσουν να παραδίδονται, δημιουργώντας πίεση στο μέτωπο της προσφοράς.

Πηγή: BRS Group – Annual Review 2022

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.