MR tankers: Η ανάκαμψη των αερομεταφορών φέρνει χαμόγελα

MR tankers: Η ανάκαμψη των αερομεταφορών φέρνει χαμόγελα

197
MR tankers: Η ανάκαμψη των αερομεταφορών φέρνει χαμόγελα

Τους τελευταίους μήνες, ο κλάδος των αερομεταφορών αρχίζει να χαμογελά ξανά, καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια ανακάμπτει και οι χώρες ανά τον κόσμο αίρουν μέρος των περιοριστικών μέτρων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει αισιοδοξία και για τα MR δεξαμενόπλοια, καθώς αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών συνεπάγεται και αύξηση της ζήτησης για jet fuel. Πράγματι, οι εξαγωγές jet fuel από την ανατολική Ασία προς τις ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση τους τελευταίους μήνες και μέχρι στιγμής τον Απρίλιο έχουν συναφθεί συμφωνίες για μεταφορά 200.000 τόνων jet fuel στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει πρόσφατη έκθεση της Xclusiv.

Από την άλλη, αναλυτές αναφέρουν ότι δεν καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική από τη Νοτιοανατολική Ασία, ωστόσο η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί προσεχώς. Η ναυλαγορά για τα MR tankers τον Απρίλιο είναι αυξημένη, καθώς για τη μεταφορά diesel και βενζίνης προς τις ΗΠΑ οι ναύλοι παρουσιάζουν άνοδο 47%.

Την ίδια ώρα, η Ινδονησία, μετά την απαγόρευση των εξαγωγών άνθρακα στις αρχές του έτους, ανακοίνωσε αντίστοιχη κίνηση για τις εξαγωγές φοινικέλαιου, συμπεριλαμβανομένου του ακατέργαστου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.