O BDI σε υψηλό τριών εβδομάδων

O BDI σε υψηλό τριών εβδομάδων

94
O BDI σε υψηλό τριών εβδομάδων

Περαιτέρω άνοδος για τη ναυλαγορά των bulk carriers κατεγράφη τη Δευτέρα 25 Απριλίου, με τα μεγαλύτερα μεγέθη και δη τα Capesize να καταγράφουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου BDI σημείωσε άνοδο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά του από την 1η Απριλίου. Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 2.356 μονάδες αφότου κατέγραψε άνοδο 49 μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης λαμβάνει υπόψη τους ναύλους των Capesizes, Panamaxes και Supramaxes.

Ο επιμέρους δείκτης των Capesizes BCI κατέγραψε αύξηση 158 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 2.003 μονάδες, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του για πάνω από ένα μήνα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών για τα Capesizes σημείωσε άνοδο κατά $1.310 και ανήλθε σε $16.609.

Από την άλλη, ο επιμέρους δείκτης των Panamaxes BPI κατέγραψε πτώση 37 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 2.967 μονάδες. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Panamax πλοίων άγγιξε τα $26.703, έχοντας μειωθεί κατά $336. Τέλος, ο δείκτης των Supramaxes κατέγραψε άνοδο 21 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 2.699 μονάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.