Το LNG πρωταγωνιστής των νέων παραγγελιών

Το LNG πρωταγωνιστής των νέων παραγγελιών

181
Το LNG πρωταγωνιστής των νέων παραγγελιών

Ο ρόλος του LNG τόσο ως καυσίμου όσο και ως εμπορεύματος στη ναυτιλία έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία έτη, καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία επιχειρεί να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και η παγκόσμια οικονομία αξιοποιεί το ενεργειακό αγαθό σε μεγαλύτερη κλίμακα. Στο πλαίσιο αυτό, τα ναυπηγεία συνεχίζουν να δέχονται παραγγελίες τόσο για πλοία που δύνανται να καταναλώσουν LNG όσο και για πλοία που δύνανται να το μεταφέρουν.

Ειδικότερα, η DSME ανακοίνωσε την εξασφάλιση παραγγελίας για δύο LNGCs μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ. έναντι περίπου $428 εκατ., των οποίων η παράδοση αναμένεται το β΄ εξάμηνο του 2026. Νωρίτερα εντός του Απριλίου, η Hyundai Glovis Co., που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Hyundai Motor GroupHJ Shipbuilding & Construction Co., τοποθέτησε παραγγελία σε εγχώριο ναυπηγείο για την κατασκευή LNGC, με ορίζοντα παράδοσης τα τέλη του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, που αποτελούν την πρώτη επιλογή όσον αφορά τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς LNG, έχουν λάβει πρωτοβουλίες με επίκεντρο την ταχύτερη υιοθέτηση του LNG ως καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα Απριλίου του 2022, η HJ Shipbuilding & Construction Co. ανακοίνωσε την επιτυχή σχεδίαση ενός containership εξοπλισμένου με μηχανή διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG, το οποίο συμμορφώνεται με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.