Αερομεταφορές: Αισιοδοξία με φόντο την ανάκαμψη της ζήτησης

Αερομεταφορές: Αισιοδοξία με φόντο την ανάκαμψη της ζήτησης

60
Αερομεταφορές: Αισιοδοξία με φόντο την ανάκαμψη της ζήτησης

Αισιοδοξία επικρατεί στη βιομηχανία αερομεταφορών αναφορικά με το βραχυπρόθεσμο μέλλον, καθώς, έπειτα από μήνες νωχελικότητας, η ζήτηση βρίσκεται σε ρότα ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα, βάσει δημοσιεύματος του Associated Press, η American Airlines εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία την άνοιξη του 2022, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Robert Isom, η ζήτηση είναι ισχυρή και κατ’ επέκταση εκτιμάται ότι η American Airlines θα επιστρέψει στην κερδοφορία το β΄ τρίμηνο του 2022. Σημειώνεται ότι η εταιρεία εμφάνισε ζημία $1,64 δισ. το α΄ τρίμηνο του έτους.

Σημαντικό ρόλο στις αισιόδοξες εκτιμήσεις διαδραματίζει πληθώρα παραγόντων, όπως η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και η αύξηση των επαγγελματικών ταξιδιών. Μάλιστα, οι κρατήσεις για επαγγελματικά ταξίδια βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους από την αρχή της πανδημίας.

Ωστόσο, παρά τα θετικά σημάδια, η βιομηχανία αερομεταφορών έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικούς σκοπέλους. Οι αυξημένες τιμές καυσίμων βρίσκονται στο επίκεντρο, με τα σχετικά έξοδα της American Airlines να καταγράφουν αύξηση άνω του 100% σε ετήσια βάση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αισιόδοξες εκτιμήσεις έχουν προβεί και λοιπές αμερικανικές εταιρείες αερομεταφορών, όπως η Delta Air Lines και η United Airlines.

Φωτό: Weston M./ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.