Έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

Έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

164
Έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

“Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα, εξέλιξη θετική που αυξάνει τις δυνατότητες μετακίνησης και τις επιλογές καλοκαιρινών διακοπών, τόσο για τους Θεσσαλονικείς, για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα όσο και για επισκέπτες από το εξωτερικό”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, που ξεκινά στις 6 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με την Σμύρνη τόνισε ότι “έρχεται και αυτή να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό αλλά και να βοηθήσει στον τομέα της διακίνησης των προϊόντων και των μεταφορών” και ότι “πρόκειται για μια γραμμή η οποία θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την εμπορική της κίνηση”.

“Παράλληλα η αύξηση της κρουαζιέρας με 66 επιβεβαιωμένες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη για το 2022 έως τώρα, από 17 που ήταν πέρυσι, φανερώνει την δυναμική ανάπτυξη της πόλης. Στόχος μας είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει κόμβος τουρισμού και εμπορίου και η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός αξιώσεων”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.