Κρουαζιέρα: Επιστροφή στην Αυστραλία

Κρουαζιέρα: Επιστροφή στην Αυστραλία

55
Κρουαζιέρα: Επιστροφή στην Αυστραλία

Ένα κρουαζιερόπλοιο έφτασε στις 17 Απριλίου στο λιμάνι του Σίδνεϊ για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μετά την άρση της απαγόρευσης της εισόδου των πλοίων αυτών στην Αυστραλία που είχε στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.

Το Pacific Explorer, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Επιστρέψαμε σπίτι μας», εισήλθε στο λιμάνι την ώρα που ρυμουλκά εκτόξευαν πίδακες νερού. Πλήθος ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου το οποίο διένυσε περίπου 18.000 χιλιόμετρα σε διάστημα ενός μήνα για να επιστρέψει στην Αυστραλία.

Την ίδια ώρα, το επικρατές κλίμα στην αγορά κρουαζιέρας προσφέρει αισιοδοξία, καθώς οι κρατήσεις της εταιρίας βρίσκονται κοντά στα προ-πανδημικά επίπεδα. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά η Head of Communications της P&O Cruises AU & NZ Lyndsey Gordon: «Υπάρχουν προοπτικές για μια φυσιολογική θερινή περίοδο κρουαζιέρας το 2022 και το 2023».

Πριν την πανδημία περίπου 350 κρουαζιερόπλοια επισκέπτονταν την Αυστραλία ετησίως μεταφέροντας περισσότερους από 600.000 επιβάτες. Η βιομηχανία αυτή αποφέρει έσοδα ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ στη χώρα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιερόπλοιων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.