Πτώσης συνέχεια στους ναύλους των τακτικών γραμμών

Πτώσης συνέχεια στους ναύλους των τακτικών γραμμών

163
Πτώσης συνέχεια στους ναύλους των τακτικών γραμμών

Σε πτώση συνεχίζει να βρίσκεται η ναυλαγορά των containerships, η οποία έχει εκκινήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Drewry, ο εβδομαδιαίος δείκτης WCI, για του οποίου τον καθορισμό λαμβάνονται υπόψη κύρια routes της αγοράς, διαμορφώθηκε στα $7.945/FEU την εβδομάδα 8-14 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης έχει να διαμορφωθεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα από τις 17 Ιουνίου του 2021.

Ειδικότερα, οι ναύλοι στα routes μεταξύ Ανατολής και Δύσης τα οποία εξετάζει η Drewry είτε κατέγραψαν πτώση είτε παρέμειναν σε παρεμφερή επίπεδα σε εβδομαδιαία βάση. Σημειώνεται ότι στα routes που κατεγράφησαν πτώσεις, η Σαγκάη αποτελεί είτε αφετηρία είτε προορισμό.

Screenshot 2022-04-14 143132

Παράλληλα, παρότι τόσο ο γενικός δείκτης όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των routes παραμένουν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα έναντι εκείνων ένα έτος πριν, στο backhaul route μεταξύ Ρότερνταμ και Σαγκάης, η ετήσια ποσοστιαία μεταβολή είναι πλέον ίση με 0%. Την ίδια ώρα, αν και στα backhaul routes μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οι ναύλοι βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, είναι χαμηλότεροι του route Ρότερνταμ-Σαγκάη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.