Η Ινδία εισχωρεί στις ρωσικές αγορές

Η Ινδία εισχωρεί στις ρωσικές αγορές

134
Η Ινδία εισχωρεί στις ρωσικές αγορές

Η αντίδραση της Δύσης απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν η προσπάθεια απομόνωσης της Μόσχας, με στόχο την οικονομική αποδυνάμωσή της.

Ωστόσο, το σχέδιο αυτό βρίσκεται προ σκοπέλων, καθώς σημαντικές οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία, αξιοποιούν το «κενό» της Δύσης για να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, πληθώρα ινδικών εταιρειών λιανικής προσβλέπουν να εισχωρήσουν στη ρωσική αγορά, καθώς ένας σημαντικός αριθμός διεθνών εταιρειών εγκαταλείπουν τη Ρωσία. Βάσει πηγών που επικαλείται το TASS, επί του παρόντος έχουν υπογραφεί τέσσερις σχετικές συμφωνίες ενώ αναμένεται να υπογραφούν επιπλέον έξι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα Ινδία και Ρωσία «έδωσαν τα χέρια» με επίκεντρο την αγορά πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, η Ινδία απέκτησε ρωσικό πετρέλαιο σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή έναντι εκείνης της παγκόσμιας αγοράς. Ακόμη, το προηγούμενο έτος, η Ινδία παρέλαβε το πρώτο απευθείας φορτίο LNG από το ρωσικό project Yamal LNG, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.