Σε κίνδυνο η πρωτοκαθεδρία των Intel και AMD;

Σε κίνδυνο η πρωτοκαθεδρία των Intel και AMD;

108
Σε κίνδυνο η πρωτοκαθεδρία των Intel και AMD;

Το βλέμμα τους στην πρωτοκαθεδρία των Intel και AMD στρέφουν λοιπές εταιρείες high-tech, οι οποίες στοχεύουν στο να εισαχθούν στις χρηματιστηριακές αγορές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η εταιρεία κατασκευής τσιπ Ampere Computing προσβλέπει σε Αρχική Δημόσια Προσφορά σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ampere ιδρύθηκε το 2018 από την πρώην πρόεδρο της Intel Corp., Renée James, και συνιστά μία από τις δεκάδες high-tech εταιρείες που επιθυμούν να ανταγωνιστούν τους κολοσσούς της αγοράς τεχνολογίας Intel και AMD.

Ωστόσο, επί του παρόντος, η αγορά των IPO στις ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί λόγω της χαμηλής ζήτησης από πλευράς επενδυτών και της υψηλής μεταβλητότητας, απόρροια των τωρινών μακροοικονομικών συνθηκών. Συνεπώς, πολλές εταιρείες έχουν καθυστερήσει τις στρατηγικές τους κινήσεις με επίκεντρο την ανάπτυξή τους, όπως η είσοδος στις χρηματιστηριακές αγορές ή οι συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, η ζήτηση για τσιπ κατέγραψε σημαντική άνοδο εντός της πανδημίας και οι προοπτικές της βιομηχανίας αναμένεται να παραμείνουν θετικές. Άλλωστε, τα τσιπ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, καθώς γνωρίζουν ευρεία χρήση.

Φωτό:  Mauritz Antin/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.