Η Maersk επενδύει στους αιθέρες

Η Maersk επενδύει στους αιθέρες

117
Η Maersk επενδύει στους αιθέρες

Σε περαιτέρω βήματα με φόντο την ενοποίηση των εφοδιαστικών του αλυσίδων προέβη ο δανέζικος κολοσσός Maersk. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, η Maersk ανακοίνωσε τη δημιουργία της Maersk Air Cargo, η οποία θα αποτελεί την κύρια εταιρεία παροχής υπηρεσιών air freight.

Ειδικότερα, η Maersk υπογραμμίζει πως, παρότι η Maersk Air Cargo θα δύναται να εξυπηρετεί πελάτες που επιθυμούν αποκλειστικά να μεταφέρουν αεροπορικώς εμπορεύματα, θα προσφέρει σημαντικά οφέλη και σε όσους δραστηριοποιούνται στις χερσαίες και θαλάσσιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Βάσει σχετικής δήλωσης της Aymeric Chandavoine, Global Head of Logistics and Services της Maersk, διαφαίνεται ότι η δανέζικη εταιρεία εστιάζει στην αξία των υπηρεσιών air freight ως μέσο αντιμετώπισης των προκλήσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες μέσω της ευελιξίας που προσφέρουν.

Στις φιλοδοξίες της Maersk συγκαταλέγεται η μεταφορά περίπου του ενός τρίτου του ετήσιου όγκου αερομεταφορών της από τον δικό της στόλο. Στο πλαίσιο αυτό, η Maersk Air Cargo θα διαχειρίζεται μεικτό στόλο ιδιόκτητων και εκμισθωμένων αεροσκαφών, ακολουθώντας το παράδειγμα της δομής που διαθέτει ο στόλος πλοίων της.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τις δραστηριότητες της Maersk στους αιθέρες διαχειριζόταν η Star Air. Ωστόσο, βάσει της ανακοίνωσης, οι δραστηριότητές της θα μεταφερθούν στη Maersk Air Cargo, η οποία αναμένεται να εκκινήσει πλήρως λειτουργίες από το β’ εξάμηνο του 2022.

Φωτό: Maersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.