Στα σκαριά κόμβος ανεφοδιασμού βιώσιμων καυσίμων στην Ευρώπη

Στα σκαριά κόμβος ανεφοδιασμού βιώσιμων καυσίμων στην Ευρώπη

56
Στα σκαριά κόμβος ανεφοδιασμού βιώσιμων καυσίμων στην Ευρώπη

Η διεθνής κοινοπραξία Bornholm Bunker Hub εκκινεί διαδικασίες για την εύρεση συνεργατών και πελατών με επίκεντρο την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η λιμενική αρχή του δανέζικου λιμένα Roenne (Rønne), η κοινοπραξία προσβλέπει στον ανεφοδιασμό των πλοίων με βιώσιμα καύσιμα στο νησί Μπόρνχολμ της Δανίας.

Ειδικότερα, ο ανεφοδιασμός καυσίμων θα λαμβάνει χώρα στον λιμένα Roenne από το 2025. To 2021, η κοινοπραξία εκπόνησε έρευνα αναφορικά με την υλοποιησιμότητα ενός πράσινου σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων, λαμβάνοντας υπόψη τις χρηματοοικονομικές προοπτικές του project στη ναυτιλιακή βιομηχανία στη Βαλτική Θάλασσα.

Επιπλέον, το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κοινοπραξίας περιλαμβάνει τον ανεφοδιασμό περισσοτέρων από 60.000 πλοία ετησίως που διέρχονται από το Μπόρνχολμ με πράσινα καύσιμα, όπως μεθανόλη και αμμωνία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία αριθμεί οκτώ μέλη, μεταξύ άλλων τον Bureau Veritas, την Ørsted και τη Wärtsilä.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.