Σε ρότα ανόδου η ναυλαγορά των tankers

Σε ρότα ανόδου η ναυλαγορά των tankers

233
Σε ρότα ανόδου η ναυλαγορά των tankers

Αυξητικές είναι οι τάσεις που καταγράφηκαν πρόσφατα στους ναύλους των tankers, και δη την εβδομάδα με πέρας την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ναυλαγορά κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο στη συντριπτική πλειονότητα σημαντικών routes για όλους τους τύπους δεξαμενόπλοιων.

Ειδικότερα, τα κέρδη των Suezmaxes διαμορφώθηκαν εντός εύρους $35.000/ημέρα και $70.000/ημέρα ανάλογα με το route, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σε εβδομαδιαία βάση. Αντίστοιχη πορεία κατέγραψαν και τα κέρδη των Aframaxes σε κάποια routes, όμως το εύρος είναι εξαιρετικά μεγάλο, ανάλογα με τη χωρητικότητα του πλοίου και το route στο οποίο αξιοποιείται ($5.000/ημέρα έως $228.000/ημέρα).

Όσον αφορά τα VLCCs, παρότι οι ναύλοι κατέγραψαν κάποια άνοδο, εκείνη δεν ήταν αρκετή προκειμένου να ξεπεραστούν τα OPEX, συνεπώς σε αρκετά routes τα ημερήσια κέρδη παραμένουν υπό το μηδέν.

Η άνοδος της ναυλαγοράς οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας που σημειώθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Την ίδια ώρα, είναι πιθανό να καταγραφούν περαιτέρω βελτιώσεις στους ναύλους των VLCCs, λόγω προτίμησης των μεγαλύτερων μεγεθών από τους ναυλωτές βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.