Νέοι σκόπελοι για τη ναυπηγική βιομηχανία

Νέοι σκόπελοι για τη ναυπηγική βιομηχανία

158
Νέοι σκόπελοι για τη ναυπηγική βιομηχανία

Αντιμέτωπο με συνεχείς δυσκολίες έρχεται το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries. Όπως αναφέρει το BusinessKorea, με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα σε μία από τις εγκαταστάσεις του, το αρμόδιο υπουργείο έδωσε εντολή διακοπής των δραστηριοτήτων του.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει πονοκεφάλους σε γενικότερο βαθμό για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Hyundai Heavy Industries συνιστά ένα από τα κορυφαία ναυπηγεία παγκοσμίως, το οποίο δέχεται πληθώρα παραγγελιών κάθε έτος. Συνεπώς, οποιαδήποτε καθυστέρηση στις παραγωγικές διαδικασίες της HHI θα προκαλέσει ντόμινο στις παραδόσεις των υπό ναυπήγηση πλοίων της.

Παράλληλα, η κόντρα της εταιρείας με τους εργαζομένους της συνεχίζει να εντείνεται, ενώ το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό στη βιομηχανία είναι ελλιπές. Το γεγονός αυτό επιτείνει τις ανησυχίες, καθώς οποιουδήποτε τύπου απεργία δύναται να επιδράσει σημαντικά στο πρόγραμμα παραδόσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.