Η ΝΥΚ παρέλαβε ένα ακόμα πλοίο μεταφοράς οχημάτων κατανάλωσης LNG

Η ΝΥΚ παρέλαβε ένα ακόμα πλοίο μεταφοράς οχημάτων κατανάλωσης LNG

159
Η ΝΥΚ παρέλαβε ένα ακόμα πλοίο μεταφοράς οχημάτων κατανάλωσης LNG

H ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) Line παρέλαβε στις 24 Μαρτίου το «Plumeria Leader», ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών (PCTC), το οποίο μπορεί να ταξιδεύει καταναλώνοντας μόνο LNG ως κύριο καύσιμο. Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την ιαπωνική Shin Kurushima Toyohashi Shipbuilding Co. Ltd. και μετά το «Sakura Leader» αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς οχημάτων και κατανάλωσης καυσίμου LNG της εταιρείας.

Χάρη στον σχεδιασμό του και καταναλώνοντας ως καύσιμο LNG, το «Plumeria Leader» θα έχει περίπου 40% καλύτερη ενεργειακή απόδοση (μειωμένες εκπομπές CO₂ ανά μονάδα μεταφοράς), ενώ θα παράγει σχεδόν 99% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και 86% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) σε σύγκριση με άλλα πλοία που χρησιμοποιούν συμβατικούς κινητήρες κατανάλωσης πετρελαίου.

2

H κατασκευή του πλοίου έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών της NYK να επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο του ομίλου που αφορά την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Η εταιρεία επενδύει στο LNG ως μεταβατικό καύσιμο, σχεδιάζοντας να παραλάβει συνολικά 20 πλοία μεταφοράς οχημάτων κατανάλωσης LNG έως το 2028, ενώ παράλληλα σκοπεύει να μεταβεί σε άλλα ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλών εκπομπών, όπως το υδρογόνο και η αμμωνία, μόλις η σχετική τεχνολογία ωριμάσει αρκετά.

Φωτό: Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) Line

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.