Διόρθωση για την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων;

Διόρθωση για την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων;

114
Διόρθωση για την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων;

Διόρθωση στη ζήτηση εμπορευματοκιβωτίων έναντι των εκρηκτικών επιπέδων του 2021 αναμένει η China International Marine Containers (CIMC), σύμφωνα με όσα αναφέρει στον οικονομικό απολογισμό για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το κινεζικό conglomerate, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και σε όλο το εύρος των logistics, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ότι η ανάπτυξη προσφοράς και ζήτησης στη ναυτιλία γραμμών θα ισορροπήσει φέτος. Επικαλούμενη πρόσφατες εκτιμήσεις της Clarksons, η CIMC αναφέρει ότι η ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου με εμπορευματοκιβώτια θα επιβραδυνθεί φέτος στο 3,6% έναντι ανάπτυξης 6,4% το 2021, ενώ η χωρητικότητα των containerships θα αυξηθεί επίσης κατά 3,6% (4,5% πέρυσι).

Δεδομένου ότι η κρίση στις εφοδιαστικές αλυσίδες ‒απόρροια της πανδημίας‒ δύσκολα θα καμφθεί βραχυχρόνια, ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας χωρητικότητας θα είναι συγκεντρωμένο σε λιμάνια με ήδη υψηλή συμφόρηση, εκτιμά η CIMC. Στο πλαίσιο αυτό, ο διαθέσιμος υπό ναύλωση στόλος θα είναι περιορισμένος και ο κλάδος θα καταγράφει σημαντική κερδοφορία και το 2022, βάσει των ίδιων εκτιμήσεων.

Τέλος, λόγω της περιορισμένης προσφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ 2020 και 2021, η ζήτηση για αντικατάσταση παλαιότερων και για προσθήκη νέων θα παραμείνει υψηλή το 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.