Το LNG «κερδίζει» τα υπό παραγγελία containerships

Το LNG «κερδίζει» τα υπό παραγγελία containerships

90
Το LNG «κερδίζει» τα υπό παραγγελία containerships

Η γαλλική GTT έλαβε μια παραγγελία από το κινεζικό ναυπηγείο Jiangnan, με το οποίο συνεργάζεται, για τον σχεδιασμό των δεξαμενών καυσίμου LNG τεσσάρων containerships χωρητικότητας 14.000 TEUs, τα οποία κατασκευάζονται για λογαριασμό της σιγκαπουριανής ναυτιλιακής εταιρείας Pacific International Lines (PIL).

Κάθε δεξαμενή καυσίμου LNG θα έχει χωρητικότητα 13.800 κ.μ. και θα διαθέτει το σύστημα συγκράτησης φορτίου με τεχνολογία μεμβράνης Mark III της GTT. Επιπλέον, οι δεξαμενές θα διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα επιτρέπουν μελλοντικά και την αποθήκευση καυσίμου αμμωνίας, παρέχοντας στην PIL μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Η GTT θα παρέχει επίσης στην PIL τις υπηρεσίες της καθώς και τεχνική βοήθεια σε όλα τα στάδια του νέου αυτού έργου, κατά την εγκατάσταση των δεξαμενών, τον πρώτο ανεφοδιασμό με καύσιμο LNG καθώς και κατά την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης. Επιπλέον, θα παρέχει σχετική εκπαίδευση στα πληρώματα των πλοίων, χρησιμοποιώντας τον προσομοιωτή G-Sim®, ενώ θα προσφέρει και την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών HEARS®. Τέλος, η GTT θα εγκαταστήσει την πλατφόρμα «GTT Digital» για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργικής απόδοσης των πλοίων, αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Τα τέσσερα πλοία είναι προγραμματισμένα για παράδοση από το δεύτερο μισό του 2024 έως τα μέσα του 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.