Η ναυτιλία αντιμέτωπη με το «φάντασμα» των κυβερνοεπιθέσεων

Η ναυτιλία αντιμέτωπη με το «φάντασμα» των κυβερνοεπιθέσεων

105
Η ναυτιλία αντιμέτωπη με το «φάντασμα» των κυβερνοεπιθέσεων

Τα τελευταία χρόνια, η ναυτιλιακή βιομηχανία έρχεται διαρκώς αντιμέτωπη με την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων. Νέα έρευνα των CyberOwl και HFW εξετάζει τον οικονομικό αντίκτυπο των κυβερνοεπιθέσεων αυτών για τους πλοιοκτήτες.

Η έκθεση καταδεικνύει ότι, όταν μια τέτοια επίθεση οδηγεί σε πληρωμές λύτρων, οι πλοιοκτήτες καλούνται να καταβάλουν πάνω από $3 εκατ. κατά μέσο όρο στους δράστες. Από την έρευνα, επίσης, προκύπτει ότι υπάρχει σημαντικό χάσμα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του cyber risk από τους ναυτιλιακούς οργανισμούς σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη που απαρτίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα, παρά την πρόοδο που καταγράφει ο ΙΜΟ.

Την ίδια ώρα, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό πλοιοκτητών δεν επενδύουν όσο θα έπρεπε στη διαχείριση του ψηφιακού κινδύνου και συγκεκριμένα πάνω από το 50% δαπανούν λιγότερα από $100.000 κάθε χρόνο στον τομέα αυτόν. Ακόμη, μόλις από το 55% των προμηθευτών ζητείται να αποδείξουν ότι ακολουθούν διαδικασίες για τη διαχείριση του cyber risk, ενώ περισσότερο από το 25% των ναυτικών δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων managers, ναυτικών, προμηθευτών κ.ά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.