Επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Αυστραλία

Επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Αυστραλία

48
Επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Αυστραλία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα άρει την απαγόρευση εισόδου σε κρουαζιερόπλοια ξένης σημαίας από τη 17η Απριλίου, τερματίζοντας ουσιαστικά μια περίοδο δύο ετών κατά την οποία ξένα κρουαζιερόπλοια δεν έδεναν στα λιμάνια της.

Η Αυστραλία είχε θέσει τους εν λόγω περιορισμούς τον Μάρτιο του 2020, όταν υπολογίστηκε ότι η κρουαζιέρα ήταν υπεύθυνη για το 20% των κρουσμάτων στη χώρα. Η απόφαση της κυβέρνησης ακολουθεί εκείνη του πλήρους ανοίγματος των αερομεταφορών για εμβολιασμένους επιβάτες, ενώ και οι εμβολιασμοί κινούνται με ταχείς ρυθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2019, 350 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν τα λιμάνια της Αυστραλίας, με τους επιβάτες που κατέφθασαν στη χώρα να αγγίζουν τους 600.000. «Ανυπομονώ να δω τους τερματικούς μας κρουαζιέρας γεμάτους ξανά με αφιχθέντες επιβάτες», σχολίασε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Karen Andrews.

Φωτό: Joel Carrett/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.